Frizerski festival “Belgrade gatHAIRing”

13 Maj 2018 u 9:00
Frizerski festival “Belgrade gatHAIRing”

13.05.  OD 09h DO 17h  FRIZERSKI FESTIVAL BELGRADE GATHAIRING  PO PRVI PUT U SRBIJI

Beograd i Srbija su po prvi put domaćini jednog izuzetnog frizerskog i modnog događaja- međunarodnog frizerskog festivala pod nazivom “Belgrade gatHAIRing”. Event će se održati u nedelju 13. maja 2018. godine u Centru za kulturu “Vlada Divljan” (bivša Ustanova kulture “Palilula”) u neposrednoj blizini sportske hale “Pionir”, sada “Aleksandar Nikolić”. Pripremili smo vrhunski raznovrsni frizerski program na stage-u, pod dirigentskom palicom frizera svetskih razmera i vodećih domaćih “majstora”, sa mnogo atraktivnih modela uz prateće sadržaje na više štandova.

Ovaj jedinstveni festival na našim prostorima, okuplja oko 450 frizera iz celog regiona kao i goste i demonstatore iz uglednih svetskih frizerskih centara (Velika Britanija, SAD, Izrael) uz domaćine iz Beograda i Novog Sada, a posetioci će moći da se upoznaju sa najnovijim frizerskim trendovima i tehnikama, inovativnim proizvodima, druže se sa kolegama i vide svoje profesionalne uzore i svetske frizerske majstore na festivalskoj pozornici. Demonstratori su uglavnom frizeri poreklom sa ovih prostora koji su se otisnuli u svet i napravili uspeh u oblasti frizerskog zanata.
Događaj “Belgrade gatHAIRing” je tako koncipiran da će se u atraktivnoj sali u velikom prostoru CK “Vlada Divljan”, sa mnoštvom sedećih mesta ali i prostorom za obilazak štandova, okupiti veliki broj predstavnika frizerske struke koji će na bini posmatrati prezentaciju šest ekspertskih frizerskih timova sa oko 30 frizera demonstratora i preko 60 atraktivnih modela na stage-u, koje svaki tim priprema za sebe i prilagođava svom nastupu.
Od ovog eventa, mnogobrojni predstavnici frizerske struke i uopšte prisutna publika, sem spektakla, dobijaju edukaciju, inspiraciju, motivaciju, kretivnost….Oni će moći da posmatraju i uče veštine i nove trendove koje ćemo im prezentovati, a sve uz druženje i
mogućnost interaktivne saradnje sa dešavanjima na bini.

Zašto “Belgrade gatHAIRing”? Gatering je zapravo sleng uz igru reči, u prevodu - okupljanje sa dodatkom Hair, kao “Beogradsko okupljane oko kose”
_____________________________________________________________
Paralelno sa glavnim događajima na stage-u, sajamski deo “Belgrade gatHAIRing-a” čine izlagači na nekoliko štandova sa distributerima i prodavcima koji nude bogatu ponudu profesionalnih proizvoda i brendova, usluga i opreme za frizerske salone, a postojaće mogućnost da se uporede njihovi proizvodi i usluge, pa brojni frizeri mogu da se odluče za one koji najbolje odgovaraju njihovim željama i profesionalnim potrebama.
Cilj organizovanja “Belgrade gatHAIRing” festivala je da se ožive bogati potencijali i pomalo zapostavljene ogromne mogućnosti edukacije frizera u Srbiji i sve to atraktivno prezentuje široj javnosti sa tendencijom da event postane tradicija.
Festival je organizovan i podržan od strane frizerskih timova i edukatora i za razliku od sličnih događaja iz regiona, iza njega ne stoji ni jedan brend frizerske opreme pojedinačno, već isključuvo predstavnici frizerske struke, kako one sa ovih prostora, tako i onih naših ljudi koji su postigli uspeh u svetskim razmerama i pristali da dođu u Beograd i prezentuju svoje ogromno znanje potkovano međunarodnim iskustvom.

Dobrodošli i vidimo se u Beogradu 13. maja, jer “Belgrade gatHAIRing” može da počne!

mr Đorđe Čolaković