Izložba "Iza ogledala" Ane Marinović

02 Jun 2015 u 19:00
Izložba "Iza ogledala" Ane Marinović

Samostalna izložba umetnice Ane Marinović biće otvorena u utorak, 2. juna u 19 časova u Multimedijalnoj sali Ustanove kulture Palilula.

Na četvrtoj samostalnoj izložbi Ane Marinović biće predstavljeni njeni radovi, crteži i digitalne grafike nazivom "Iza ogledala".

Pored novih radova, posetioci će imati priliku da vide i retrospektivu njenog dosadašnjeg stvaralaštva iz oblasti primenjenih umetnosti (crteže, grafike, digitalne grafike i slike).

Autoportreti, rađeni olovkom na papiru, ispred ogledala, izraz su unutrašnjeg stanja umetnice u datom trenutku. Portret nije formalna kopija lika, već je on odnos viđenog i doživljenog. Taj odnos iskazan je specifičnom strukturom likovnog sadržaja, čija pravila i zakonitosti nikada nisu u potpunosti vlasništvo slikarske svesti.

Crteži su dalje poslužili kao skice za izradu digitalnih grafika u boji. Boja dominira kao ritmička (psihološka) dominanta. Ona ukazuje na emotivnu napetost.

Ana Marinović je rođena 4. aprila 1981. godine u Beogradu. 2003. godine je diplomirala na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek- grafički dizajn kod profesora Radovića. 2008. godine je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek – primenjena grafika, atelje-grafika i knjiga, kod profesora Gordane Petrović i profesora Jugoslava Vlahovića. Dobitnica je nagrade iz Fonda Beta i Rista Vuksanović,za najbolje ostvarenje iz oblasti grafike 2008 godine, Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Do sada je imala 3 samostalne izložbe, a učestvovala je na preko 60 kolektivnih izložbi crteža, grafika i slika. Od 2009. godine  član je slikarsko - grafičke sekcije ULUPUDS-a, a od 2011. godine u statusu je samostalnog umetnika iz oblasti likovnih primenjenih umetnosti i dizajna, struke: Primenjeno slikarstvo i grafika i Dizajn nakita .

Izložba će biti otvorena do 15. juna 2015.

--

Više fotografija sa svečanog otvaranja, pogledajte ovde.