Jedno književno veče dva autora ASH & TAMARA KUČAN

12 Dec 2017 u 19:00
Jedno književno veče dva autora ASH & TAMARA KUČAN

Pozivamo Vas na književno veče 12. decembara u 19 časova
CK "Vlada Divljan" (Multimedijalna sala), Mitropolita Petra 8

JEDNO KNJIŽEVNO VEČE, DVA AUTORA

U utorak 12. decembra, od 19 časova u Multimedijalnoj sali Centra za kulturu "Vlada Divljan" , održaće se književno veče Aleksandra Đuričića Eša i Tamare Kučan. 
Kroz međusobni intervju dva pisca, autori će predstaviti svoje romane ''SURF na crvenom talasu'' (Eš) i Profajler (Tamara Kučan) ali i iskustva stečena nakon deset godina u svetu književnosti, kroz razgovor o stvaralaštvu za mlade i stvaralaštvu mladih.

O romanima i autorima:

SURF NA CRVENOM TALASU – Aleksandar Đurićić Ash
Surf je uzbudljiva i poučna priča o odrastanju mladih u Beogradu. Knjiga je dragoceno štivo kako za mlade, tako i za njihove roditelje. Autor prati život Marije, rastrzane između snova, interesa i želja. Kako odabrati kada je svaki izbor pogrešan a ljubav samo interes? 
Aleksandar Đuričić Ash 
Pored inženjerstva, Aleksandar se celog svog života bavi pisanjem. Radio je dramatizacije tekstova za pozorište, pisao drame, scenarije za studentske filmove, pripovetke i romane. Njegova drama, “Marlon Monroe” nagrađena je kao najbolja na konkursu “Slobodan Stojanović” 2010. godine i izvedena u Ateljeu 212. Brojne njegove pripovetke objavljene su u zemlji i inostranstvu, od kojih je jedna nagrađena “Srebrnim albatrosom” u Frankfurtu. ”Surf na crvenom talasu” je Aleksandrov prvi roman, prvi put objavljen 2007. godine. Pored toga, autor je romana ”Rekvijem za Adama”, koji je objavljen 2015. godine.

PROFAJLER – Tamara Kučan
Profajler, deseti roman autorke Tamare Kučan i prvi deo SAJBER trilogije, donosi uzbudljivu, napetu i realističnu priču o opasnostima na internetu. Hakeri, krekeri, mračan internet samo su uvod u temu o kojoj autorka hrabro progovara: nasilje nad ženama. 
Tamara Kučan
Tamara Kučan (1989) autorka je deset romana, osnivač i direktor izdavačke kuće URBAN ART i jedna od najmlađih članica u istoriji Udruženja književnika Srbije. Pisanjem se bavi od svoje sedamnaeste godine.