Позоришна представа "ПРИЧА О ДРУГАРСТВУ"

10 Jun 2018 u 12:00
Позоришна представа "ПРИЧА О ДРУГАРСТВУ"

 

Драги наши најмлађи Палилулци, припремили смо за Вас позоришну представу "ПРИЧА О ДРУГАРСТВУ" која је на нашем репертоару у недељу 10. јуна у 12 часова.

Добродошли!

Меша Селимовић – цитати о пријатељству

Свакоме ћу признати право да ме превари, осим пријатељу.

Пријатељство се не бира, оно бива, ко зна због чега, као љубав.

Не могу бирати људе какве желим, нити у њима само оно што је добро. Морам да примим или одбијем људе које ми живот шаље, и оно што је у њима, нераздвојено. И можда бих грдно погријешио кад бих прихватио само свеце, кад би их и било, јер су сигурно неподношљиво досадни.

Увијек сам сматрао да је пријатељ човјек који и сам жели ослонац, полутина која тражи допуну, несигуран у себе, помало смољав, нужно досадан, мада драг, јер изанђа, као жена.

Тако је боље, без слатких ријечи, без празног смијешка, без варања. Све је лијепо док ништа не тражимо, а пријатеље је опасно искушавати. Човјек је вијеран само себи.

Непријатељство обавезује као и пријатељство.

Сад сам схватио: то је пријатељство, љубав према другоме. Све друго може да превари то не може. Све друго може да измакне и остави нас пусте, то не може, јер зависи од нас. Не могу да му кажем: буди ми пријатељ. Али могу да кажем, бићу ти пријатељ.