Pozorišna predstava "CIMET I VANILA"

14 Feb 2018 u 20:00
Pozorišna predstava "CIMET I VANILA"

Dragi naši Palilulci, pozivamo Vas da pogledate još jednu odličnu predstavu:

14.02. U 20h Besplatna pozorišna predstava „CIMET I VANILA“ kabare za dame i pametne muškarce

U predstavi glavne uloge igraju : Vesna Stanković , Vanja Milačić, i Snežana Jeremić

- pijanista : Nenad Paunović

- koreograf : Nebojša Gromilić

"Cimet i vanila", je veoma atraktivna i intrigantna savremena priča o "susretu", tri žene, tri psihološka sistema i tri pogleda na svet. Večita tema koja njih spaja su muškarci, muško- ženski svet i u ovom kontekstu Beogradski šlageri 60- tih godina. Kroz prizmu muzike i pesama tog romantičarskog doba njih tri, svaka iz svog ugla, pričaju o svojim iskustvima i sebi. Tri u potpunosti razlišite žene spaja jedno kabaretsko veče u kojem "spontano", uz klavirsku pratnju pevaju, pričaju i nazdravljaju savremenim muškarcima.

Veca, žena koja je u savršenom braku sa čovekom sa kojim baš na to veče kabarea slavi godišnjicu braka, priča o svom iskustvu, ženama koje su srećne u braku, majkama, jednom kućnom i porodišnom svetu u kojem preovladava harmonija i domaćinski duh. Maca, stjuardesa, žena avanturističkog i neuhvatljivog duha, trostruka udavača, materijalista u duši, priča o tome koliko voli muškarce, koliko su oni za nju svi jako zanimljivi i uzbudljivi,hvali se svojim neubičajenim načinom života i deli savete ženama kojima je to najmanje potrebno. Ceca, medicinska radnica na urologiji ,neudata, u histeriji da pronadje tog nekog savršenog čoveka za život, rastrzana izmedju prirode posla  i romantičarskog pogleda na svet, priča o svojim visokim kriterijumima nesvesna da tako ne može naći muškarca o kojem sanja.

U prelepim haljinama njih tri pričaju o savremenim problemima današnjih žena, duhovitim opaskama zasmejavaju publiku i u formi scenskog dijaloga pevaju šlagere poznate publici " Ljubav i moda", "Beograd", "Lilihip", "Samo jednom se ljubi", "Mansarda", "Žuti bikini", "Sve njene jeseni su tužne", "Počnimo ljubav ispošetka", i još 20- tak pesama.

Tekst "Cimet i vanila", je napisala i režirala Vesna Stanković, koja i igra u predstavi. Osim nje tu su i Vanja Milačić iSnežana Jeremić- Nešković. Pijanista  je Nenad Paunović koji doprinosi šarmu ove predstave.
Publika glumice nagradjuje salvama smeha i aplauzima na otvorenoj sceni jer glumice na delikatan način isprovociraju publiku da postane sam učesnik predstave. Uvek je iznenadjenje način na koji se publika uključuje, to su trenuci koji su inspirativni i drugačiji u svakoj predstavi. To je ono sto čini "Cimet i vanilu ",pristupačnom i pokretačkom predstavom.

Podela karata je u ponedeljak, 12.02., od 12h na našoj biletarnici.

Dobrodošli!