Pozorišna predstava "ČORBA OD KANARINCA"

20 Maj 2018 u 20:00
Pozorišna predstava "ČORBA OD KANARINCA"

BESPLATNA POZORIŠNA PREDSTAVA  U CK VLADA DIVLJAN                                                    

"Čorba od kanarinca"

Miloš Radović

Režija :Staša  Koprivica

Scenograf: Boris Maksimović

Uloge

Jeca : Mina Lazarević

Meda : Ljubomir Bandović            

Jeca i Meda se vole. Vole se već trinaest godina, iskreno i potpuno. Jeca želi da se venčaju kako bi se voleli još više. Meda nikako ne želi da se venčaju, kako se ne bi posle voleli manje. Pet minuta pred zakazan termin u opštini, njih dvoje pronalaze kompromis – u tih pet minuta će se igrati braka, videti kako im ide i onda odlučiti.

Kroz ovaj jednostavan, duhovit zaplet, Miloš Radović se maestralno poigrava svim arhetipskim situacijama koje nosi jedan muško-ženski odnos. Autor uspeva nemoguće – da krivicu i zasluge podeli na ravne časti, pritom vešto i oprezno igrajući na tankoj ivici između dinamične komedije i nežne melodrame.

Ova, druga po redu beogradska postavka „Čorbe od kanarinca“ donosi jedno savremeno čitanje Radovićevog teksta iz'98., prilagođeno današnjim parovima i njihovim mukama.Ipak, ono što je van vremena jeste taj stalni sukob između optimiste i pesimiste, entuzijaste i „hejtera“, zanesenjaka i pragmatičara, romantika i cinika.

Taj sukob uopšte i ne bi bio toliko smešan i zabavan, da to dvoje večitih protivnika nisu neizlečivo zaljubljeni jedno u drugo. Na kraju krajeva, „Čorba od kanarinca“ jeste komad o ljubavi.          

Reč reditelja

Dobrodošli, ulaz je slobodan, uz prethodno preuzetu kartu