PREDSTAVA "DNEVNIK ANE FRANK"

19 Nov 2015 u 20:00
PREDSTAVA "DNEVNIK ANE FRANK"

Dvadeset prva pozorišna predstava Studio Centra, "DNEVNIK ANE FRANK" biće izvedena  19. novembra na sceni „Stamenković“ UK Palilula sa početkom u 20 časova.  

Sve informacije na telefon 069/2344001 i 062/8075200. Cena ulaznice je 500 din.

O predstavi:

Dnevnik Ane Frank je delo Ane Frank, jedne od žrtava Holokausta, koje je objavljeno od strane njenog oca Ota 1947. Kao progonjeni Jevreji, porodica Frank se pred nacistima sakriva u tajnim prostorijama firme njenog oca u Amsterdamu. Za vreme dvogodišnjeg skrivanja, pa sve do izdaje njihovog skloništa, Ana u dnevniku beleži događaje, strepnje i probleme koji se razvijaju pri životu u takvim uslovima. Pozorišna predstava „Dnevnik Ane Frank“ rađena je po motivima dramatizacije Alberta Haketa. Priča počinje ulaskom, jedinog preživelog junaka gospodina, Ota Franka, oca Ane Frank, u skrovište nakon okončanja drugog svetskog rata. U „moru“ ostalih stvari pronalazi dnevnik svoje ćerke, Ane i počinje sa čitanjem. Čitanje prerasta u prikaz događaja koji su se dešavali od ulaska porodice Frank u skrovište 1942, pa sve do njihovog otkrivanja 1944. godine. Prikaz ovog dela je dokumentaristički, dok pojedini trenuci odaju utisak bajkovitosti. Ana Frank je devojčica, koja ne prestaje da mašta, čak ni kada njeno prerano sazrevanje na koje je život naterao, počne da je transofrmiše iz deteta u zrelu osobu sa dubokim mislima.

 

Pozorišna predstava „Dnevnik Ane Frank“ nam šalje mnogo dublju poruku od one koju možemo da pročitamo u prvom trenutku. Ana Frank je simbol jednog vremena, jednog stradanja i jedne tragedije  koja je zauvek promenila ovaj svet. Njen duh i dalje živi među svima nama i opominje da je ljudski život, ma čiji bio, vredniji od bilo čega.