Projekcija filma Emira Kusturice "NA MLEČNOM PUTU"

05 Apr 2017 u 21:00
Projekcija filma Emira Kusturice "NA MLEČNOM PUTU"

U Velikoj dvorani Centra za kulturu "Vlada Divljan" dana 5.aprila 2017. god. od 21,00h možete pogledati film "NA MLEČNOM PUTU". 

Cena karte je 300 din.  

Radno vreme blagajne je od 18,00h do 21,00h.

Režija: Emir Kusturica

Uloge: Monica Bellucci, Emir Kusturica, Predrag MIki Manojlović, Sloboda Mićalović

Film Na Mlečnom putu pripoveda o životu jednog čoveka u tri različita životna perioda: o vremenu koje je proveo kao srećni mlekadžija tokom rata, opasnim avanturama i romansi sa voljenom ženom i potonjem monaškom životu, kada se osvrće na burnu prošlost – kako svoju, tako i prošlost sopstvene zemlje.

Država: Srbija, Velika Britanija, SAD , 2016

Trajanje: 140’

Režija: Emir Kusturica

Scenario: Emir Kusturica

Uloge: Monica Bellucci, Emir Kusturica, Sergej Trifunović, Sloboda Mićalović

Festivali: Venecija

Filmografija: 2016 On the Milky Way / Na Mliječnom putu 2007 Zavet / Promise Me This 2004/ Život je čudo / Life is a Miracle 1998 Crna mačka, beli mačor / Black Cat, White Cat 1995/Underground / Podzemlje 1993 Arizona Dream 1988 Dom za vešanje / Time of the Gypsies 1985 / Otac na službenom putu / When Father Was Away on Business 1981 Sjećaš li se Dolly Bell? / Do You Remember Dolly Bell?

Fotografija: Martin Šec, Goran Volarević

Montaža: Svetolik Zajc

Muzika: Stribor Kusturica

Producent: Lucas Akoskin, Alex Garcia, Paula Vaccaro

Produkcija: BN Films, Pinball London, Rasta Internacional

Emir Kusturica

Emir Kusturica rođen je 1954. godine u Sarajevu. Diplomirao je filmsku režiju na prestižnoj Akademiji izvođačkih umetnosti (FAMU) u Pragu. Karijeru reditelja dugometražnog filma započeo je ostvarenjem Sjećaš li se Dolly Bell? u kolaboraciji sa Abdulahom Sidranom, osvajajući Srebrnog lava za najbolje debitantsko ostvarenje 1981.godine. I njegovi naredni filmovi zabeležili su istorijske uspehe na međunarodnim festivalima, a američkoj publici se predstavio 1993. godine filmom na engleskom jeziku, Arizona Dream, u kome su glavne uloge tumačili Džoni Dep, Džeri Luis i Fej Danavej.