ZIMSKA ŠKOLA KLASIČNE MUZIKE

31 Jan 2018 u 19:00
ZIMSKA ŠKOLA KLASIČNE MUZIKE

„Vlada Divljan“ I  „Srpski muzički centar“ i ove godine realizuju  još jedan značajan projekat usmeren ka razvoju i unapređenju klasične muzike a namenjen pre svega praćenju i negovanju muzičkih talenata. Master klasovi predstavljaju jedan od najznačajnijih vidova usavršavanja za mlade umetnike. U tom smislu „Zimska škola“ nudi saradnju sa našim eminentnim profesorima koji će kroz petodnevni rad sa polaznicima kroz časove i koncertnu praksu značajno doprineti njihovom muzičkom razvoju i to su: prof. Ljubiša Jovanović (flauta), prof. Vera Ogrizović (gitara), prof. Katarina Jovanović (solo pevanje), prof. Marko Josifoski (violina), prof. Stojan Popović (violina), prof. Nemanja Marjanović (viola), prof. Vera Ristić ( trombon) i prof. Uki Ovaskainen (korepeticija).

Na  prvom koncertu 28.01. u 19h  nastupaju neki od naših najzapaženijih mladih talenata a većana njih bili su učesnici prošlogodišnjeg „Kampa klasične muzike Zaječar“ , muzičkog projekta koji „Srpski muzički centar“ sa uspehom već četiri godine organizuje u saradnji sa Muzičkom školom iz Zaječara.

Drugi  koncert u okviru „Zimske škole“ održaće se 31.01.  sa početkom u 19 h. Na koncertu će se predstaviti najuspešniji učesnici „Zimske škole klasične muzike“. 

U Centru za kulturu "Vlada Divljan" večeras od 19 sati održaće se završni koncert Zimske škole klasične muzike, na kome će se predstaviti najuspešniji učesnici. U okviru ove škole koja je počela 28. januara održani su master klasovi sa polaznicima kroz časove, ali i koncertnu praksu. Profesori koji su učestvovali u zimskoj školi su: flautista Ljubiša Jovanović, gitaristkinja Vera Ogrizović, sopran Katarina Jovanović, violinista Marko Josifoski, violinista Stojan Popović, violista Nemanja Marjanović, trombonistkinja Vera Ristić i Uki Ovaskainen, korepeticija.

DOBRO DOŠLI, ULAZ JE SLOBODAN